CTT-DIDACTIC urmează să fie organizat pe trei sub-structuri, care să colaboreze între ele și să se susțină reciproc, după cum urmează:

       A. LTT-DA, adică Laboratorul pentru Transfer Tehnologic din Domeniile Aplicative, la nivelul căruia ne propunem:

  • Continuarea cercetărilor fundamentale și aplicative deja derulate în cadrul CAFC, bazate în special pe tehnici electrochimice, pentru a permite evoluția soluțiilor elaborate de la un umil TRL1 spre TRL4 și, de ce nu, chiar spre TRL5/6.
  • Oferirea, către toți cercetătorii din domeniile aplicative și nu numai (adică, în principal, chimie, fizică și biologie, dar fără a exclude orice altă ramură științifică ce presupune existența unor activități practice, de laborator), atât din UBB cât și din exterior, a unei platforme dinamice, a unei baze materiale și a unui suport logistic pentru transferul tehnologic al rezultatelor cercetărilor fundamentale (practic, trecerea de la TRL1 până la TRL4÷6), pentru derularea unei activități de prototipare și, bineînțeles, de brevetare a rezultatelor cercetărilor.
  • Organizarea și controlul fluxului de activități și documente implicate în procesul de protecție a rezultatelor originale obținute prin brevete de invenție sau modele de utilitate, în concordanță cu legislația națională și deciziile UBB legate de invențiile de serviciu, astfel încât elaboratorii brevetelor să poată obține beneficii (inclusiv materiale, pentru că DA, este posibil!) de pe urma activității de inovare și/sau transfer tehnologic.
  • Asigurarea interfeței cu alte unități de învățământ și cu mediul de afaceri, pentru a căuta și oferi soluții tehnologice în toate domeniile precizate anterior, în special în ceea ce privește fabricarea subansamblurilor, multiplicarea prototipurilor, precum și vânzarea (internă dar, mai ales, externă UBB) a echipamentelor elaborate.

       B. LDI-DA, adică Laboratorul pentru Digitalizarea Învățământului din Domeniile Aplicative, la nivelul căruia ne propunem:

  • Designul, prototiparea, testarea și optimizarea de echipamente, standuri experimentale complete sau chiar seturi complete de lucrări de laborator pentru mediul universitar și, de ce nu, chiar preuniversitar.
  • Elaborarea de aplicații software destinate atât controlului echipamentelor, cât și achiziției, prelucrării și prezentării datelor experimentale.
  • Elaborarea suportului teoretic (Referate de laborator, Caiete de lucrări practice etc.) aferent derulării noilor lucrări de laborator puse la punct.
  • Elaborarea de propuneri de Granturi naționale și internaționale, care să susțină derularea activităților CTT-DIDACTIC și dezvoltarea acestuia.
  • Valorificarea rezultatelor nebrevetabile sub formă de publicații științifice și participarea la manifestări științifice pentru promovarea rezultatelor.

       C. LAFC, adică Laboratorul pentru Analize Fizico-Chimice, la nivelul căruia ne propunem:

  • Menținerea ofertei de a furniza, la cele mai înalte standarde posibile, servicii de analize fizice și chimice în conformitate cu procedurile rămase din portofoliul CAFC, atât membrilor UBB cât și, contra cost, clienților din afara UBB.
  • Achiziționarea de noi echipamente metrologizabile, cu ajutorul cărora să implementăm noi metode de încercare, în special pentru testarea, verificarea și calibrarea echipamentelor elaborate.
  • Reacreditarea LAFC conform ISO17025/2018 și oferirea de suport logistic și documentar, care să permită aderarea ulterioară la LAFC a oricărei entități din UBB care dispune de echipamente metrologizabile ce pot fi acreditare RENAR și care dorește acreditarea de noi metode de încercare.